Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Η ΕΝΟΡΙΑ ΜΑΣ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΕ...

Με λαμπρότητα τελέστηκε και φέτος η πανήγυρης της ενορίας μας. Από νωρίς την Τετάρτη 23/5, πλήθος κόσμου είχε κατακλύσει τον Ναό μας για να παρακολουθήσει πρώτα την ακολουθία της ενάτης με την αλλαγή της εικόνας της Αναστάσεως με αυτή της Αναλήψεως και το τελευταίο «Χριστός Ανέστη» και στη συνέχεια τον μικρό εσπερινό της Αναλήψεως.



Στις 7. 30 μ.μ. με την προσέλευση του σεβασμιωτάτου μητροπολίτου μας Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ, ξεκίνησε και ο πανηγυρικός εσπερινός. Το βράδυ στις 10 μ.μ. ξεκίνησε κατανυκτική ιερά αγρυπνία μέχρι τις 1.45 π.μ.


Την επόμενη μέρα το πρώι τελέστηκε ο όρθρος και η πανηγυρική Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του σεβασμιωτάτου ποιμενάρχου μας κ.κ Σεραφείμ, ο οποίος κήρυξε και το Θειο Λόγο. Το απόγευμα της ίδιας μέρας στις 6.00 μ.μ. πραγματοποιήθηκε ο μεθέορτος εσπερινός και ιερά παράκληση προς τον Αναληφθέντα Κύριο μας. Στις 7.30 ξεκίνησε η ιερά λιτάνευση της εικόνας συνοδευόμενη από τον σεβασμιώτατο , ιερείς τρεις φιλαρμονικές μπάντες (Λιμενικού σώματος, Αστυνομίας και πυροσβεστικής), άγημα του πολεμικού ναυτικού, τμήμα εθελοντριών γυναικών του ερυθρού σταυρου, αντιπροσωπείες των σχολείων της περιοχής μας και του συλλόγου Ποντίων Πειραιώς-Κερατσινίου -Δραπετσώνας,  του δημάρχου, πολιτικών αρχόντων της πόλεως μας και πλήθος κόσμου.

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό