Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΥΠΟΔΕΧΘΗΚΕ ΤΗΝ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΗΣ ΧΟΖΟΒΙΩΤΙΣΣΑΣ

Με κάθε μεγαλοπρέπεια και επισημότητα η Ιερά Μητρόπολις Πειραιώς υποδέχθηκε το απόγευμα της Κυριακής 20 Οκτωβρίου, την θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας της Χοζοβιώτισσας η οποία μεταφέρθηκε από το νησί της Αμοργού, από τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτη Σπυρίδωνα Δεναξά,  με την κανονιοφόρο του Πολεμικού Ναυτικού «ΜΑΧΗΤΗΣ».

Η Ιερά Εικόνα θα παραμείνει στην πόλη του Πειραιά με την ευκαιρία του δεκαήμερου εορτασμού που πραγματοποιεί η ενορία του Αγίου Δημητρίου Πειραιώς, «ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2013» από 20 έως 29 Οκτωβρίου.

Στο λιμάνι του Πειραιά την θαυματουργή Εικόνα υποδέχθηκε ο Σεβασμ. Μητροπολίτης μας κ. Σεραφείμ, οι επίσημοι και οι αρχές της πόλεως, ο κλήρος και ο πιστός λαός ο οποίος συνέρευσε κατά εκατοντάδες στην έλευση της Παναγίας μας. Ο Σεβασμ. Μητροπολίτης μας τέλεσε δέηση και στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε λιτανευτική πομπή προς τον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Πειραιώς όπου τελέσθηκε πανηγυρική Δοξολογία και η ακολουθία του Εσπερινού και της Ιεράς Παρακλήσεως προς την Παναγία.

Η Ιερά Εικόνα θα παραμείνει μέχρι το πρωϊ της Τρίτης 29 Οκτωβρίου, όπου και καθημερινώς θα πραγματοποιούνται λατρευτικές εκδηλώσεις και επίκαιρες πνευματικές ομιλίες.
Για να δείτε το πρόγραμμα των φετινών εορτασμών και εκδηλώσεων πατήστε εδώ.