Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Νίκη με μέλλον . . . (φωτογραφιες και video)


«Ντέρμπι κορυφής», όπως συνηθίζεται να λέγεται ήταν ο αγώνας που διεξήχθη το Σάββατο 9 Μαρτίου στα Βοτσαλάκια, μεταξύ της ομάδας των αγοριών Γυμνασίου της ενορίας μας και των αντίστοιχων συντροφιών από την ενορία της Αγίας Σοφίας Πειραιά. Όποια από τις δύο ομάδες επικρατούσε στον αγώνα θα καταλάμβανε και την πρώτη θέση του ομίλου.

Η ομάδα μας έφτασε στα γήπεδα περίπου στις 13:40, αφού ο αγώνας ήταν ορισμένος για τις 14:00, με πολλές σημαντικές απουσίες, ελέω ασθενειών και φροντιστηρίων

Στις 14:05 ο «άρχοντας» του αγώνα σφύριξε την έναρξη, αφού πριν είχε κάνει τις απαιτούμενες συστάσεις στους παίχτες και των δύο ομάδων για τη διεξαγωγή ενός όμορφου και κόσμιου αγώνα.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με εκατέρωθεν ευκαιρίες και από τις δύο ομάδες, αλλά το προβάδισμα πήρε η ομάδα μας με ένα έξοχο σουτ από το Βασίλη Τσάμπρα. Λίγο μετά η ενορία από την Αγία Σοφία ισοφάρισε τον αγώνα και σαν να μην έφτανε αυτό μετά από μια ολιγωρία της άμυνάς μας βρεθήκαμε να χάνουμε. Σ αυτό το σημείο επαναλήφθηκε, κατά την άποψή μας, μια διαιτητική «αστοχία». Ένας αμυντικός από την ομάδα της Αγίας Σοφίας έκανε τάκλιν μέσα στην περιοχή του, χωρίς ο «άρχων» του αγώνα να καταλογίσει την εσχάτη των ποινών.

Τα παιδιά μας δεν το έβαλαν κάτω, παρά τις απουσίες (όλες παιδιών β΄ και γ΄ Γυμνασίου) και μετά από σορία κλασικών ευκαιριών, έφεραν το παιχνίδι σε ισορροπία μετά από έξυπνη κίνηση στην αντίπαλη περιοχή και όμορφο πλασέ του Κώστα Κόνδυλα. Η χαρά μας κράτησε όμως λίγο καθώς η ομάδα της αγίας Σοφίας ξαναπήρε το προβάδισμα με 3-2. Έτσι φτάσαμε στο τέλος, του πρώτου ημιχρόνου.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με ένα πολύ ωραία γκολ από το Χρήστο Κούστα, καθώς έκανε ένα όμορφο συρτό σουτ λίγο κάτω από τη σέντρα και η μπάλα κατέληξε στη δεξιά γωνία του τέρματος της αντίπαλης ομάδας. Κάπως έτσι φτάσαμε στο 3-3 και με το ρολόι να είναι 20 λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα.

Κι όμως όποιος πίστεψε ότι ο αγώνας αυτός θα τελείωνε εκεί, έκανε ένα τεράστιο λάθος. Η ομάδα της Αγίας σοφίας άρχισε να πιέζει και 15 λεπτά πριν τη λήξη πέτυχε το 4-3 με ένα καταπληκτικό τακουνάκι.

Απέμεναν 10 λεπτά για τη λήξη και η ομάδα μας βρισκόταν συνεχώς στην επίθεση, με τον Γιώργο Καρκαμίση (εκ των κορυφαίων του αγώνα) να χάνει πολλές ευκαιρίες για να σκοράρει, ίσως ήταν το μόνο που του έλλειπε σε αυτόν τον αγώνα. Την ισοφάριση για την ομάδα μας έκανε ο Κώστας Κόνδυλας.

Στα παιδιά μας όμως δεν έφτανε η ισοπαλία, έτσι συνέχισαν να πιέζουν και σε ένα κλέψιμο της μπάλας στο χώρο του κέντρου ο Βασίλης Τσάμπρας πλάσαρε τον αντίπαλο τερματοφύλακα και χάρισε τη νίκη στην ομάδα μας.

Από την ομάδα μας δεν υστέρησε κανείς καθώς και οι αφανείς ήρωες του παιχνιδιού, Μιχάλης Καραγιάννης και Μάνος Γουναρίδης, που είχαν επωμιστεί το βάρος της άμυνας μαζί με το Χρήστο Κούστα έδωσαν πολλές μάχες με τους αντιπάλους επιθετικούς. Τέλος, ο Γιώργος Πεφάνης (τερματοφύλακας), όπου χρειάστηκε και μπορούσε να επέμβει ήταν εκεί για να αποσοβήσει τον κίνδυνο. Τελευταίο αφήσαμε το Λουκά Λουκιανό, ο οποίος ήρθε στο δεύτερο ημίχρονο κατευθείαν από το φροντιστήριο και βοήθησε σημαντικά, καθώς μπόρεσαν να ξεκουραστούν κάποιοι από τους αμυντικούς μας.

Να σημειώσουμε ότι ο διαιτητής του αγώνα τιμώρησε με κίτρινες κάρτες παίχτες και των δύο ομάδων και με κόκκινη το Λουκάκη από την ομάδα της Αγίας Σοφίας. Ναπούμε εδώ ότι η ομάδα της αγίας Σοφίας δεν έπαιξε με παίχτη λιγότερο, καθώς δε το θεωρήσαμε ευγενικό.

Τελικά οι ομάδα μας νίκησε και κατέκτησε την πρώτη θέση του ομίλου και άφησε υποσχέσεις για το μέλλον , καθώς έκαναν καλή εμφάνιση (και λόγω απουσιών) οι μικρότεροι της συντροφιάς μας.

Καλή συνέχεια . . .

Στον αγώνα για τον β΄ όμιλο δημοτικού μεταξύ των ενοριών από την ενορία της Υπαπαντής και την ενορία της Αγίας Μαρίνας νικήτρια η ενορία της Αγίας Μαρίνας, αφού η ομάδα της Υπαπαντής δεν προσήλθε να αγωνιστεί. Το ίδιο συνέβη και στον αγώνα για τον α΄ όμιλο δημοτικού μεταξύ των ενοριών των Αγίων Αναργύρων Καραβά και του αγίου Βασιλείου, τη νίκη να πηγαίνει στην ενορία του Αγίου Βασιλείου με σκορ 3-0, αφού οι αντίπαλοί τους δεν ήρθαν να παίξουν. Τέλος, για τον α΄ όμιλο δημοτικού η ομάδα από την ενορία της Αγίας Σοφίας επικράτησε με σκορ 5-4 της αντίστοιχης του Αγίου Φανουρίου, με ανατροπή στα τελευταία 7 λεπτά.












ΤΟ VIDEO ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ